Moga Lóránt: Bravúrgyőzelmekre is szükségünk van

Moga Lóránt: Bravúrgyőzelmekre is szükségünk van

Hétfőn televíziós mérkőzésen fogadjuk a jó erőkből álló, tavalyi szezonban bronzmeccset játszó Scoregoal-Kecskemét csapatát. A találkozót 20:00 órától az M4 Sport közvetíti a Fay utcai Sterbinszky Amália Sportcsarnokból. Ebből az apropóból az Újpest Futsal Club vezetőedzőjével, Moga Flavius Lóránttal beszélgettünk.

Nyáron a felkészülés közepén vetted át a vezetőedzői teendőket. Az eddig eltelt hat forduló alatt 10 pontot szerzett a csapat, jónak mondható tehát a rajt. Milyenek a tapasztalataid a csapatot érintően?

Eddigi nagyon pozitív, a kötelező mérkőzéseinket hoztuk, sőt szereztünk egy bravúr pontot is Debrecenben. Úgy látom kezdünk egy hullámhosszon lenni a játékosokkal is, kezdünk végre együtt gondolkodni, és talán rájöttek arra, hogy amit szeretnénk kérni tőlük az jó és működőképes lehet. Egy fiatal, lendületes és ambiciózus csapatunk van, éppen ezért gyors, letámadásra alapuló játékot szeretnénk játszani, amelyet többé kevésbé már néhol sikerül is alkalmazni. A helyzetkihasználásunkon azonban még sokat kell dolgoznunk, mert ez az eredményesség kulcsa.

Hétfőn TV-s mérkőzésen fogadjuk a jó erőkből álló Kecskemét csapatát. Mit vársz a találkozótól?

Rendkívül motiváltan és felspannolva edzett a csapat egész héten, tényleg száz százalékon edzettek a játékosok. Minden mérkőzésen győzelemre játszunk, a döntetlen sosem lehet opció számunkra, már csak az Újpest márkanév miatt sem. Ha szeretnénk elérni a céljainkat, és felsőházba jutni az alapszakasz végén akkor bravúrgyőzelmeket is aratnunk kell. Ennek egyik jelentős lépcsőfoka lehetne a hétfői ellenfelünk legyőzése. Ez rendkívül nehéz lesz, hiszen a Kecskemét egy profi csapat, és az egyik legkomolyabb lehetőségekkel rendelkezik az NB I-ben.

Horváth Benedek kihagyta a Berettyóújfalu elleni idegenbeli mérkőzést és a válogatott mérkőzéseket is. Hogy áll az ő sérülése?

Nagy szükségünk lenne a játékára, hiszen meghatározó alapemberünkről van szó. Meggyőződésem, ha Berettyóújfaluban játszott volna, pontot vagy pontokat is szerezhettünk volna. Sajnos a sérülése miatt ő még nem tudott velünk edzeni az elmúlt napokban, most plazmás kezeléseket kap a labdarúgócsapat rehabilitációs központjában. Reménykedünk, hogy hétfőn pályára léphet, ám nem szeretnénk kockáztatni, hiszen ha rásérül, akkor hosszabb hetekre is elveszíthetjük, mely még nagyobb probléma lenne.  A hátralévő edzések után okosabbak leszünk a játékát illetően.

Mennyit számíthat, hogy nem az UTE-csarnokban, azaz nem teljesen hazai pályán fogadjuk az ellenfelet?

Biztosan lesz jelentősége, de annak még nagyobb, hogy a TV közvetíti a meccset. Vasárnap a helyszínen fogunk edzeni, így bízom benne, hogy ezen nem fog múlni semmi. Remélem, sok szurkoló kilátogat a mérkőzésre, és győzelemhez segítik a csapatunkat, illetve bízom benne, hogy egy olyan meccset játszunk, mely jó hírnevet kelt a magyar futsalnak.

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.