Moga Lóránt váltja Tony Safart az Újpest Futsal Club vezetőedzői székében

Moga Lóránt váltja Tony Safart az Újpest Futsal Club vezetőedzői székében

Sós Lászlóval, az Újpest Futsal Club elnökével beszélgettünk a hirtelen edzőváltásról, a megfiatalodott keretről és arról, hogy milyen célokkal vágnak neki a 2023/24-es idénynek.

A nyáron érkező Tony Safar vezetőedző helyére új szakember érkezett. Miért volt szükség edzőváltásra?

Egy váratlan magánéleti esemény miatt Tony Safar nem tudta folytatni a júliusban megkezdett munkáját Újpesten, így lemondott a vezetőedzői pozícióról. A helyére egy rendkívül rutinos szakember érkezik Moga Lóránt személyében, aki nagyjából ugyanazt a szakmai vonalat képviseli, mint Tony Safar. Lóránt edzői munkájában az elmúlt években is meghatározó szerepet játszott a magyar fiatal játékosok NB I-be történő beépítése. Azt szeretnénk, hogy ezzel a szellemiséggel segítse az Újpest Futsal Club fejlődését a közös célok elérése érdekében.

Korábban olvashattuk, hogy Vámosi, Szeghy és Harnisch távozásával jelentősen fiatalodott a játékoskeret. Ön szerint ez milyen hatással lesz a csapat jövő évi teljesítményére?

Az eddigi edzések és barátságos mérkőzések bizakodásra adnak okot. Úgy látjuk, hogy az újonnan érkező fiatal játékosok is folyamatosan igazolják azt, hogy tehetségesek és a felkészülés alatt biztató eredményeket produkáltak, de nyilván majd a bajnoki összecsapásokon derül ki az igazi kvalitás. Türelmesek vagyunk velük, úgyhogy ebből a szempontból nincsen eredménykényszer az együttes feje felett.

Tavaly a 12 csapatos bajnokságban 7. helyen teljesített az Újpest Futsal Club az NB I-ben. Milyen célokat tűztek ki az 2023/24-es bajnoki évadra?

A következő évet mi egy fejlődési szakasznak tekintjük, az utána lévő évben szeretnénk majd nagyobbat dobbantani. Éppen ezért a 2023/24-es szezonban az 5-8. hely valamelyikének elérését tűztük ki célul. Ez azt jelenti, hogy ha az 5. vagy 6. helyet érjük el, akkor a felsőházba jutunk, ha a 7. vagy 8. helyen zárunk, akkor pedig az alsóházban maradunk. Elég nagy volt a jövés-menés a különféle NB I-es futsalcsapatoknál, valamint az NB I-es gárdák felénél edzőváltás is történt, úgyhogy nagyon nehéz megmondani most az erőviszonyokat. Azt gondolom, hogy a tavalyi évad három dobogós együttese az a 2023/24-es szezonban is jó eséllyel pályázik az éremszerzésre. A dobogó után viszont szerintem nagy verseny lesz a további helyezésekért.

KOVÁCS LILLA

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.