Óvádi László: Megérdemlik a srácok a bizalmat!

Óvádi László: Megérdemlik a srácok a bizalmat!

Lement a futsalbajnokság alapszakaszának a fele, pénteken már a második kör kezdődik. Az Újpest FC csapata a 7. helyen áll, mindössze három ponttal lemaradva a felsőházi rájátszástól. Ennek apropójából Óvádi László sportigazgatóval beszélgettünk.

Nyáron nagy fiatalítás kezdődött a csapatnál, az alapszakasz felénél járunk, hogy látja az eddigieket?

Azon az úton haladunk, amit előzetesen elterveztünk. A fiatal, tapasztalatlanabb keretből egy masszív csapat alakult ki. Sőt, büszkén mondhatom, hogy ezek a tehetséges játékosok nálunk hétről-hétre megkapják az esélyt a bizonyításra, hogy minél nagyobb rutinra tegyenek szert és jobb játékosokká váljanak a magyar futsal számára, ez pedig már önmagában hatalmas fegyvertény.

Az eredmények meglehetősen hullámzóak. Akadtak ugyan szép győzelmek és bravúros döntetlenek például tavalyi felsőházi csapatok ellen, de sima vereség is, főleg idegenben. Mi lehet ennek az oka?

Óriási különbség van az utánpótlás-bajnokság és a profi első osztály között. Teljesen más tudású csapatok, sok esetben teltházas csarnokok és folyamatos nyomás, néhol eredménykényszer. Ezeket mind meg kell szokniuk a fiatal játékosoknak ahhoz, hogy jobb futsalosokká váljanak, és nem mindig tudnak azonos szinten teljesíteni. Ez természetes. Feltétel nélkül hiszünk abban, hogy Újpesten egy olyan csapatot építsünk, ami elsősorban magyarokra, azon belül pedig újpesti kötődésű fiatalokra alapozzon. Ehhez idő és bizalom kell. Részünkről mindkettő megvan. Tudtuk, és felkészültünk arra, hogy ez akar fájó vereségekkel is járhat, mégis ezt az utat szeretnénk bejárni. Hiszek abban, hogy légiósokra csak akkor van szükség, ha valóban nagy tudással rendelkeznek, kiemelkednek a mezőnyből és segítségére lehetnek a magyar játékosoknak. Tudom, hogy idő kell, míg utolérjük az élmezőnyt, de amikor szurkolóink támogatását élveztük a hazai meccseken, rendre kiváló játékkal és remek győzelemmel háláltuk meg a támogatást, gondolok itt például az Aramis elleni 8-3-as sikerre!

A bajnokság előtt kitűzött cél változott menet közben?

Egyáltalán nem! Az 5-8. hely valamelyike lett kitűzve, jelenleg a hetedik pozícióban vagyunk, tehát ott tartunk, ahol lennünk kell. Kis szerencsével ez akár még jobb is lehetne. Az alapszakasz második felében otthon játszunk olyan csapatokkal, akik a felsőház várományosai, ha ezekből jól jövünk ki, sikerül bravúrgyőzelmeket elérnünk, még előrébb is léphetünk a tabellán. De elsődleges és alapvető célunk a biztos bennmaradás, és az, hogy egy olyan csapat legyen az Újpest, aki bárki ellen képes nyerni, és lássuk azt, hogy a jelenlegi fiatalok közül, kik ugorják meg ezt a lécet, hogy hosszú távon is alapjátékosai legyenek a klubnak. Ezekkel együttvéve mi mindig, mindenhol a győzelemért lépünk pályára, nem adhatjuk alább. Még akkor sem, ha a realitás legtöbbször nem ezt mondatná. Újpest-mezben nem is lehet más célunk, mint győzelmeket, jó eredményeket elérni! Ez az, amit minden mérkőzésre meg tudunk ígérni! Arra kérek mindenkit, aki kötődik az újpesti labdarúgáshoz, jöjjön ki, buzdítsa a csapatot, mert a srácok ezután is megtesznek majd mindent! A keret tele van 18-19 éves játékosokkal, az NB I egyik, ha nem a legfiatalabb kerete a miénk. Megérdemlik a fiúk a bizalmat!

Ejtsünk szót az utánpótlásról is. Idén hat korosztályban szerepel a klub, U9, U11, U13, U15, U17 és U19. Elkezdődött egy közös együttműködés a labdarúgócsapattal is. Hogy halad a munka?

Az Újpest FC-vel kötött megállapodás nagyon jól alakul, és az is látható, hogy közösen rengeteg új játékost hoztunk a futsal vérkeringésébe, és ezek a srácok meg is állják a helyüket. Az eddig lejátszott 31 utánpótlás-mérkőzésen mindössze 8 vereséget szenvedtek a csapataink, 3 döntetlen, és mindezek mellett 20 győzelem a mérleg. Ezzel együtt a legfontosabb nem az eredmény, hanem a játéklehetőség és a fejlődés, hogy minél jobb játékosokká váljanak a sportolóink az újpesti labdarúgás (foci és futsal együttvéve) számára. Külön szeretném megemlíteni a kisebb korosztályokon kívül az U17-es és U19-es országos NBI-ben szereplő csapatainkat, akik mindketten dobogón állnak Sós László vezetésével, sőt, az U17 listavezető is. Bízunk a hasonló folytatásban. Ez a közös projekt éveken belül rengeteg pluszt adhat nekünk és a labdarúgócsapatnak is!

 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.