Szakály Péter az Újpest FC vezető játékosmegfigyelője

Korábbi játékosunk kiemelkedő jövőt építene a negyedik kerületben.

WEB Szakaly jo

Mire gondoltál először, amikor megkeresett az Újpest ezzel a lehetőséggel?

Természetesen nagyon megtisztelő volt a felkérés, nem kellett sokáig gondolkoznom rajta. Fiatal sportvezetőként nem csak óriási lehetőség, de egyben hatalmas kihívás is, hogy részese lehetek annak a projektnek, amely reményeink szerint újra az élre repíti az Újpestet. Oda, ahová való.

Játékosként a legnagyobb sikereidet Debrecenben érted el, az utolsó nagy dobásod mégis Újpesten történt 2021-ben.

Igen, az a Magyar Kupa-győzelem különleges helyet foglal el a karrieremben, mert bár a legnagyobb sikereket tényleg a DVSC-vel értem el, de az akkoriban a domináns klub volt a magyar futballban. Az a szezon azonban az Újpesttel örök emlék marad, rendkívül hektikusan alakult végig, rengeteg problémával kellett szembenéznünk, ám végül mégis megnyertünk egy olyan döntőt, amire senki nem számított, ezért volt ennyire édes az a siker. Akkor éreztem igazán, hogy hazataláltam és otthonra leltem Újpesten.

Vezető játékosmegfigyelőként mi lesz pontosan a dolgod, mi az, ami a mindennapjaid tölti ki?

Fogalmazzunk úgy, hogy tiszta lapot örököltem, nem pedig egy kész rendszert, amit majd tovább kellene fejlesztenem, mindent az alapoktól építünk fel. Ez részben nehezebb, hiszen mindent ki kell alakítani, azonban mégis csak jobb, hiszen mindent úgy alakíthatunk, ahogy az szerintünk a leginkább alkalmas a sikerre.

Mit jelent a te pozíciódban a siker?

25 kiváló, bevethető játékost, akikkel bárkivel felvehetjük itthon a versenyt és olyan célokért küzdhetünk, amire ez a klub méltó, ez pedig nem a 10. hely. Azonban azt mindenkinek be kell látnia, hogy egyikünk sem varázsló, nem csak csettintünk egy nagyot és már a bajnoki címért harcolunk. Ez hosszú hónapok, évek kitartó, tervszerű munkája amivel egy olyan keret alakítható ki, amivel már a magyar bajnokságon túl is lehetnek terveink. A magyar futballban vannak előttünk példák, olyanok, amelyekből érdemes meríteni és olyanok is, amiket inkább jobb lenne elkerülni. Attól, hogy jobbak lesznek a klub anyagi lehetőségei a korábbi éveknél, attól még nem válhatunk könnyelművé.

Milyen játékosokat keres a klub, milyen típusú játékosok alkotják a célcsoportot?

Mindenképpen győztes típusokat szeretnénk igazolni, akik mentalitásukban át tudják érezni és adni mindazt, amit az Újpest jelent. Nem lesz elég az, hogy valaki jó labdarúgó, olyan személyiségjegyekkel kell rendelkeznie, ami alkalmassá teszi őt arra, amire a szurkolóink vágynak és amire természetesen mi is.

 

Helyezzük új alapokra!

Az Újpest FC amnesztiát hirdet.

amnesztiawb

Az utóbbi években az Újpest FC vezetése és a szurkolók közötti kapcsolat eléggé meglazult. Azt szeretnénk, ha ez mostantól megváltozna, és közvetlenül tudnánk egymással kommunikálni. Ehhez az Újpest FC közösségi oldalai alapvetőek, ezért minden olyan kitiltást, felfüggesztést, melyet az elmúlt évtizedben a Klub közösségi felületein alkalmaztak, a mai nappal megszüntetek.

A tiltás feloldása érdekében kérünk mindenkit, aki élni szeretne a lehetőséggel, hogy írjon az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, és kollégáim rövid időn belül intézkednek.

Hajrá, Lilák!

Benczédi Balázs

ügyvezető igazgató

Újpest, 2024. 04. 10.

„Ez még csak a kezdet!”

Lezárult az a folyamat, ami másfél hónappal ezelőtt kezdődött el, így a MOL-csoport a mai nappal hivatalosan is az Újpest FC tulajdonosa lett. Egy korszak ezzel lezárult, de új távlatok nyílnak a régió egyik legnagyobb vállalatának a belépésével. Az Újpest FC új ügyvezető igazgatójával, Benczédi Balázzsal beszélgettünk.

WEB Benczédi

Ügyvezető igazgatóként mi az, ami eszedbe jut ezzel kapcsolatban?

Munka és a hála! Rengeteg munka vár ránk, amit el kell végeznünk. Az, hogy lezárult az adásvétel, még csak a kezdet. Minden, amit ezután teszünk, egyetlen cél felé kell, hogy mutasson, ez pedig a siker. Siker a pályán és azon kívül is. Mert az Újpestnek erről kell szólnia, erről szól a történelme alapján, benne van a klub DNS-ében. Azonban ehhez a szervezet minden területén fejlődnünk kell, és élnünk azzal a lehetőséggel, amit a MOL-csoport tulajdonosi szerepe nyújt.  A hála pedig azért, mert újpesti focistagyerekként rengeteget kaptam az Újpesttől, amit szeretnék a munkámmal viszonozni.

Említetted a sikert. Mit jelent a siker a te szemedben?

Elsősorban a pályán kell sikeresnek lennünk, ez a legfontosabb. Hiszen ez határozza meg magának a klubnak a megítélését, amit a pályán látnak tőlünk a szurkolóink és a vetélytársaink. Ehhez azonban idő és energia szükséges. Szeretnénk megtalálni azokat a partnereket, akik ebben a folyamatban segíteni tudnak nekünk, és akikkel közösen tudunk lépni előre. Másodsorban boldog és mosolygós szurkolókat, akik támogatását eredményes játékkal és szép gólokkal fogjuk meghálálni.

Hogyan tudjuk megítélni a következő időszakban, hogy mennyire sikeres a klub?

A fejlődés egy folyamat, ahol adott esetben át lehet ugrani lépcsőfokokat, de nem mindegy, melyikek azok. Fontos, hogy a fejlődési pályánk ívét nézzük a következő szezonokban, ott kell látnunk azt, hogy éppen hol tartunk. Az a szint, ahová el szeretnénk jutni jelenleg nagyon távolinak tűnhet, de ez Újpest, magasra kell tennünk a lécet, és mindenkinek annak kell alárendelnie magát, hogy ezt a szintet együtt megugorjuk. Ebben a szurkolóknak is fontos szerepük volt és lesz is, hiszen a támogatásuk egy szezonban pontokban mérhető. 

Az elmúlt években nem beszélhetett az Újpest bajnoki álmokról, és az ősi riválist is igen régen sikerült legyőzni.

Tudom, de ez még inkább motivál a napi munkában, hiszen előttünk járnak, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne őket utolérni. Azonban ez nem egyik napról a másikra fog megtörténni, nem olyan, hogy megnyomunk egy kapcsolót, és máris világos van a szobában. Éppen ezért fontos, hogy mindannyian türelmesek legyünk, és higgyünk abban a munkában, amit az edzők, vezetők és mindenki más végez a klubnál. Bizalmat kell szavaznunk egymásnak. Szisztematikus és kitartó munkában hiszek.

Rengetegen kíváncsiak arra, hogy hogyan fog felépülni a klub, kik lesznek döntéshozó helyzetben.

A tulajdonosi képviseletet a MOL oldaláról Ratatics Péter testesíti meg, aki a klub elnöki pozícióját tölti be. A klubon belül pedig most a legfontosabb, hogy mindenki a szezon sikeres befejezésre fókuszáljon. Természetesen elkezdtem a feladatok priorizálását és a következő szezonra való előkészületeket, de ezekről akkor szeretnénk részletes tájékoztatást adni, amikor eljött ennek az ideje. Elöljáróban annyit elmondhatok, hogy a lehető legjobbra törekszünk. Aki ide fog kerülni, vagy már itt dolgozik, annak Újpest többet kell, hogy jelentsen, mint egy munkahely, ahová bejön, dolgozik, majd megkapja érte a fizetését. Az Újpest több, mint egy klub, az Újpest egy Család, amelyik jóban, rosszban összetart.

Egy ilyen váltásnál, ahogy említetted, az az egyik legfontosabb, hogy a szurkolók mire számíthatnak. Szeretnél üzenni valamit nekik?

Semmiképp sem szeretnék ígérgetésekbe bocsátkozni, csak annyit mondanék ezzel kapcsolatban, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy az Újpest újra olyan sikeres legyen, mint amire a múltja alapján hivatott, és öröm legyen meccsre járni!

 

HIVATALOS KÖZLEMÉNY

Klubunk állásfoglalása Mészöly Géza eltiltásával kapcsolatban.

WEBhivatalos

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságának mai – 2024.02.29. – ülésén hozott döntését Mészöly Gézával szemben az Újpest FC elfogadhatatlannak tartja! A klub továbbra is azon a véleményen van, hogy a vezetőedző nem követett el szabálysértést, a FEB által kiszabott büntetést pedig aránytalannak és a szabály szellemével tökéletesen ellentétesnek tartja. Az a tény pedig, hogy mindezt egy hivatalos mérkőzés napján, ami a MOL Magyar Kupa-továbbjutásról dönt, és amely mérkőzés alapjaiban határozhatja meg Klubunk további hónapjait és az egész szezon sikerességét, méltatlannak és a professzionális működéssel összeegyeztethetetlennek gondoljuk.

 Az Újpest FC a rasszizmus minden formájával szemben a zéró tolerancia elvét követi és mindig ennek megfelelően fog eljárni.

Megkérjük a Szurkolóinkat, hogy jöjjenek ki minél többen a vasárnapi, Fehérvár FC elleni mérkőzésre, sportszerűen bíztassuk a csapatot, hogy ebben a helyzetben is érezzék a támogatást, mert együtt kell megoldanunk a jelenlegi helyzetet!

A döntés ellen az Újpest FC fellebbez és az igazság érdekében a végsőkig hajlandó elmenni.


Újpest FC, 2024. 02. 29.

 

Oliver Jürgens továbbáll Újpestről

Az észt támadó Dunaszerdahelyen folytatja.

Jürgens szeptemberben érkezett csapatunkhoz, majd többnyire az NB III-as együttesünkben bizonyíthatott. Az NB I-ben és a Magyar Kupában összesen 8 találkozón lépett pályára, és 1 gólt szerzett a Tatabánya elleni találkozón.

A DAC csapata szerette volna szerződtetni az észt csatárt, sikerült is megegyeznie klubunkkal a labdarúgó játékjogának értékesítéséről, így a fiatal támadó távozik a IV. kerületből.

Az Újpest FC sok sikert kíván Oliver Jürgensnek!

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.