EGYESÜL, AMI ÖSSZETARTOZIK

A mai nap fontos dátum az újpesti labdarúgás történetében, mivel az Újpesti Torna Egylet arról döntött, hogy az egyesület keretein belül a labdarúgó-szakosztályt önálló jogi személlyé nyilvánítja, melynek irányítását a MOL-Csoport által delegált elnökség részére átadja.

hiv

Döntés született arról is, hogy a szakmai irányítást az UTE Labdarúgó Szakosztályt működtető szakmai csapatra bízzák, együttműködésben az Újpest FC szakembereivel. Ezzel a döntéssel hosszú távra megoldódik a labdarúgás-, a női labdarúgás- és a futsal-utánpótlás helyzete is Újpesten.

A megállapodás lehetőséget teremt arra, hogy a jelenleg is magas színvonalon működő professzionális labdarúgó-utánpótlásképzés szintet lépjen, és a felnőtt csapat számára még több, minőségi, saját nevelésű játékosállományt biztosítson, amely a nemzetközi élvonalban is megállja a helyét.

Mint ismert, a MOL-Csoport a közelmúltban megvásárolta az Újpest FC labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságot, ezzel az egyik legnépszerűbb és az egyik legsikeresebb hazai labdarúgó klub újra magyar tulajdonba került.

Az újpesti labdarúgás sajnálatos okoknál fogva hosszú éveken át ketté volt szakítva. Az új tulajdonos - a felnőtt labdarúgócsapat stabilizálása mellett - fontosnak tartja az utánpótlás egyesítését is, ezért szinte azonnal megkezdődtek a tárgyalások az Újpesti Torna Egylet vezetésével az újraegyesítésről, melyek a mai napon sikerre vezettek.

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.