„Ez még csak a kezdet!”

Lezárult az a folyamat, ami másfél hónappal ezelőtt kezdődött el, így a MOL-csoport a mai nappal hivatalosan is az Újpest FC tulajdonosa lett. Egy korszak ezzel lezárult, de új távlatok nyílnak a régió egyik legnagyobb vállalatának a belépésével. Az Újpest FC új ügyvezető igazgatójával, Benczédi Balázzsal beszélgettünk.

WEB Benczédi

Ügyvezető igazgatóként mi az, ami eszedbe jut ezzel kapcsolatban?

Munka és a hála! Rengeteg munka vár ránk, amit el kell végeznünk. Az, hogy lezárult az adásvétel, még csak a kezdet. Minden, amit ezután teszünk, egyetlen cél felé kell, hogy mutasson, ez pedig a siker. Siker a pályán és azon kívül is. Mert az Újpestnek erről kell szólnia, erről szól a történelme alapján, benne van a klub DNS-ében. Azonban ehhez a szervezet minden területén fejlődnünk kell, és élnünk azzal a lehetőséggel, amit a MOL-csoport tulajdonosi szerepe nyújt.  A hála pedig azért, mert újpesti focistagyerekként rengeteget kaptam az Újpesttől, amit szeretnék a munkámmal viszonozni.

Említetted a sikert. Mit jelent a siker a te szemedben?

Elsősorban a pályán kell sikeresnek lennünk, ez a legfontosabb. Hiszen ez határozza meg magának a klubnak a megítélését, amit a pályán látnak tőlünk a szurkolóink és a vetélytársaink. Ehhez azonban idő és energia szükséges. Szeretnénk megtalálni azokat a partnereket, akik ebben a folyamatban segíteni tudnak nekünk, és akikkel közösen tudunk lépni előre. Másodsorban boldog és mosolygós szurkolókat, akik támogatását eredményes játékkal és szép gólokkal fogjuk meghálálni.

Hogyan tudjuk megítélni a következő időszakban, hogy mennyire sikeres a klub?

A fejlődés egy folyamat, ahol adott esetben át lehet ugrani lépcsőfokokat, de nem mindegy, melyikek azok. Fontos, hogy a fejlődési pályánk ívét nézzük a következő szezonokban, ott kell látnunk azt, hogy éppen hol tartunk. Az a szint, ahová el szeretnénk jutni jelenleg nagyon távolinak tűnhet, de ez Újpest, magasra kell tennünk a lécet, és mindenkinek annak kell alárendelnie magát, hogy ezt a szintet együtt megugorjuk. Ebben a szurkolóknak is fontos szerepük volt és lesz is, hiszen a támogatásuk egy szezonban pontokban mérhető. 

Az elmúlt években nem beszélhetett az Újpest bajnoki álmokról, és az ősi riválist is igen régen sikerült legyőzni.

Tudom, de ez még inkább motivál a napi munkában, hiszen előttünk járnak, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne őket utolérni. Azonban ez nem egyik napról a másikra fog megtörténni, nem olyan, hogy megnyomunk egy kapcsolót, és máris világos van a szobában. Éppen ezért fontos, hogy mindannyian türelmesek legyünk, és higgyünk abban a munkában, amit az edzők, vezetők és mindenki más végez a klubnál. Bizalmat kell szavaznunk egymásnak. Szisztematikus és kitartó munkában hiszek.

Rengetegen kíváncsiak arra, hogy hogyan fog felépülni a klub, kik lesznek döntéshozó helyzetben.

A tulajdonosi képviseletet a MOL oldaláról Ratatics Péter testesíti meg, aki a klub elnöki pozícióját tölti be. A klubon belül pedig most a legfontosabb, hogy mindenki a szezon sikeres befejezésre fókuszáljon. Természetesen elkezdtem a feladatok priorizálását és a következő szezonra való előkészületeket, de ezekről akkor szeretnénk részletes tájékoztatást adni, amikor eljött ennek az ideje. Elöljáróban annyit elmondhatok, hogy a lehető legjobbra törekszünk. Aki ide fog kerülni, vagy már itt dolgozik, annak Újpest többet kell, hogy jelentsen, mint egy munkahely, ahová bejön, dolgozik, majd megkapja érte a fizetését. Az Újpest több, mint egy klub, az Újpest egy Család, amelyik jóban, rosszban összetart.

Egy ilyen váltásnál, ahogy említetted, az az egyik legfontosabb, hogy a szurkolók mire számíthatnak. Szeretnél üzenni valamit nekik?

Semmiképp sem szeretnék ígérgetésekbe bocsátkozni, csak annyit mondanék ezzel kapcsolatban, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy az Újpest újra olyan sikeres legyen, mint amire a múltja alapján hivatott, és öröm legyen meccsre járni!

 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.