Sajtótájékoztatót tartott klubunk vezetősége

Kedd délelőtt Ratatics Péter, Benczédi Balázs és Bartosz Grzelak állt az újságírók rendelkezésére. 

WEB Sajtótáj

Ratatics Péter elnök, Benczédi Balázs ügyvezető, illetve Bartosz Grzelak vezetőedző részvételével tartott sajtótájékoztatót a klub vezetősége. Az eseményen természetesen szóba került a klub jövője számos fontos aspektusból – a csapatépítés alapelveitől indulva, a rövid és hosszú távú célokon keresztül az újpesti közösség építéséig.

„Három fő kategóriába sorolható a klub építése. Először a menedzsmenté, amelybe a pénzügy, a kommunikáció és az informatikai rendszerek tartoznak. A második a professzionális szakmai stáb fejlesztése, amely alá a fizioterapeuták, dietetikusok, mentális szakemberek sorolhatók. Voltak területek, ahol csak létszámban és eszközök tekintetében kellett és kell előre lépnünk, de voltak területek, amelyek egyáltalán nem is léteztek korábban. Ide tartozik például a scouting, a videó- és adatelemzői csapat is. A klubot úgy vettük át, hogy nem volt játékosmegfigyelő és videóelemző sem, ami Magyarországon is elfogadhatatlan, a nemzetközi szintről nem is beszélve. A harmadik fő terület a játékoskeret fejlesztése” – fogalmazott Ratatics Péter. 

20240625 VJ 2787

Később kitért a keretépítéssel kapcsolatos legfontosabb alapelvekre, amelyeket nem afféle puha szabályként fogalmazott meg a vezetősége, hanem hosszú távon határozza majd meg az újpesti futballt. 

„Az első csapat keretének több mint ötven százalékát magyar játékosok kell, hogy alkossák, a keret nyolcvan százalékának harminc év alattinak, negyven százalékának pedig huszonöt év alattinak kell lennie” – mondta, hozzátéve, méltatlan volt, hogy az elmúlt években az utánpótlás nem egységesen működött az Újpest FC és az UTE között, ám ezt a problémát is sikerült áthidalni. 

A szisztematikus, profi munka elkezdődött, de Ratatics Péter elmondta, nem lehet mindentől azonnali eredményt várni, a következő év az alapok újjáépítéséről, a transzparencia megteremtéséről és a szurkolókkal való folyamatos kommunikációról fog szólni. Hároméves időtávban határozta meg a dobogóért való küzdelmet, mint elvárást, öt éven belül pedig a nemzetközi porondra lépés kell, hogy a szemünk előtt lebegjen. 

Benczédi Balázs folytatta, aki újpesti kötődését is hangsúlyozva elmondta, a legfontosabb, hogy közösséget építünk, de cél az is, hogy hamarosan akadémiává váljon az utánpótlásképzésünk. 

20240625 VJ 2702

„Minden, ami lila színű és újpesti, azt szeretnénk javítani és fejleszteni. Júliusban 4 év után újra szurkolói ankétot tartunk, amely a kommunikáció szempontjából kulcs. További igazolások pedig természetesen várhatóak a következő hetekben, mielőtt a csapat elutazik Ausztriába edzőtáborozni” – mondta a klub ügyvezetője.

20240625 VJ 2718

Végül új vezetőedzőnk is elmondta gondolatait, elsősorban a napi munkával kapcsolatban. „A legfontosabb, ahogyan az el is hangzott Elnök Úrék részéről, a kultúraépítés, ez pedig az én felelősségem a játékosok körében. Az első hét az ismerkedésről szólt, elmondhatom, hogy pozitív a légkör, minden adott a minőségi munkához” – mondta Bartosz Grzelak, aki úgy fogalmazott, egy maraton vette kezdetét a negyedik kerületben. 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.