Szakály Péter az Újpest FC vezető játékosmegfigyelője

Korábbi játékosunk kiemelkedő jövőt építene a negyedik kerületben.

WEB Szakaly jo

Mire gondoltál először, amikor megkeresett az Újpest ezzel a lehetőséggel?

Természetesen nagyon megtisztelő volt a felkérés, nem kellett sokáig gondolkoznom rajta. Fiatal sportvezetőként nem csak óriási lehetőség, de egyben hatalmas kihívás is, hogy részese lehetek annak a projektnek, amely reményeink szerint újra az élre repíti az Újpestet. Oda, ahová való.

Játékosként a legnagyobb sikereidet Debrecenben érted el, az utolsó nagy dobásod mégis Újpesten történt 2021-ben.

Igen, az a Magyar Kupa-győzelem különleges helyet foglal el a karrieremben, mert bár a legnagyobb sikereket tényleg a DVSC-vel értem el, de az akkoriban a domináns klub volt a magyar futballban. Az a szezon azonban az Újpesttel örök emlék marad, rendkívül hektikusan alakult végig, rengeteg problémával kellett szembenéznünk, ám végül mégis megnyertünk egy olyan döntőt, amire senki nem számított, ezért volt ennyire édes az a siker. Akkor éreztem igazán, hogy hazataláltam és otthonra leltem Újpesten.

Vezető játékosmegfigyelőként mi lesz pontosan a dolgod, mi az, ami a mindennapjaid tölti ki?

Fogalmazzunk úgy, hogy tiszta lapot örököltem, nem pedig egy kész rendszert, amit majd tovább kellene fejlesztenem, mindent az alapoktól építünk fel. Ez részben nehezebb, hiszen mindent ki kell alakítani, azonban mégis csak jobb, hiszen mindent úgy alakíthatunk, ahogy az szerintünk a leginkább alkalmas a sikerre.

Mit jelent a te pozíciódban a siker?

25 kiváló, bevethető játékost, akikkel bárkivel felvehetjük itthon a versenyt és olyan célokért küzdhetünk, amire ez a klub méltó, ez pedig nem a 10. hely. Azonban azt mindenkinek be kell látnia, hogy egyikünk sem varázsló, nem csak csettintünk egy nagyot és már a bajnoki címért harcolunk. Ez hosszú hónapok, évek kitartó, tervszerű munkája amivel egy olyan keret alakítható ki, amivel már a magyar bajnokságon túl is lehetnek terveink. A magyar futballban vannak előttünk példák, olyanok, amelyekből érdemes meríteni és olyanok is, amiket inkább jobb lenne elkerülni. Attól, hogy jobbak lesznek a klub anyagi lehetőségei a korábbi éveknél, attól még nem válhatunk könnyelművé.

Milyen játékosokat keres a klub, milyen típusú játékosok alkotják a célcsoportot?

Mindenképpen győztes típusokat szeretnénk igazolni, akik mentalitásukban át tudják érezni és adni mindazt, amit az Újpest jelent. Nem lesz elég az, hogy valaki jó labdarúgó, olyan személyiségjegyekkel kell rendelkeznie, ami alkalmassá teszi őt arra, amire a szurkolóink vágynak és amire természetesen mi is.

 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.