Több mint félszázan futottak Lázár Bencéért

Több mint félszázan futottak Lázár Bencéért

54-en futottak a Soha ne add fel LÁZÁR BENCE Közhasznú Emlékalapítványért vasárnap, a 38. Wizz Air Budapest Félmaratonon. A kezdeményezés során több mint másfél millió forint adomány gyűlt össze.

Harmadik alkalommal volt lehetősége a Lázár család barátainak, ismerőseinek és a Bencéhez közel állóknak ahhoz, hogy rajthoz álljanak, és fussanak a mindössze 26 esztendősen, leukémiában elhunyt egykori játékosunkért, valamint az Alapítvány által támogatott jó ügyért.

A futók kilométereit pedig – tetszőleges áron – örökbe is lehetett fogadni, ez a kezdeményezés pedig remekül sikerült, hiszen hétfő délutánig több mint másfél millió forint gyűlt össze. Ezt az összeget a Soha ne add fel LÁZÁR BENCE Közhasznú Emlékalapítvány teljes egészében leukémiás és vérképzőszervi betegségben szenvedők támogatására fordítja.

Klubunk kötelékében többen is megmérették magukat, egész pontosan támadónk, Simon Krisztián, sportkoordinátorunk, Kabát Péter, de részt vett a félmaratonon korábbi védőnk, Litauszki Róbert is. Rajtuk kívül is rengetegen érkeztek az ország több pontjáról azért, hogy Bencéért fussanak.

Az Alapítvány emellett váradást is szervezett hétfőre, Bence szülővárosába, Kerekegyházára, és az is nagy érdeklődés mellett zajlott, hiszen 91 véradó gondolta úgy, hogy segít.

Bence édesanyja, Lázárné Kalamen Márti elmondta, a befolyt adományok mellett a futás fő célja, hogy Bence emlékét őrizzék. Az Alapítvány is korábbi támadónk ötlete volt, ám megvalósítását ő már nem élhette meg, azt családja vitte véghez, amely azóta is azon fáradozik, hogy segítse a leukémiás és a vérképzőszervi betegségben szenvedőket. Aki többet szeretne tudni az alapítványról, az látogasson el honlapjukra: https://lazarbence.hu/!

A család szívből köszöni az összes támogatást és segítséget, amelyet kapott a vasárnapi félmaraton során is.

Lázár Bence, soha nem feledünk!

 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.