„Egyértelmű célunk, hogy visszakerüljünk az NB I-be.” interjú Oroszi Sándorral

„Egyértelmű célunk, hogy visszakerüljünk az NB I-be.” interjú Oroszi Sándorral

Női csapatunk vezetőedzője mesélt a felkészülésről, az augusztusi programról, és arról, hogy kik alkotják majd NB II-es női együttesünket a 2023/24-es idényben.

 

Július 11-én kezdtétek az edzéseket a lányokkal. Hogy halad a felkészülés?

Az első napokban a rendszeres edzésmunkába való visszaszokáson volt a hangsúly. A második héten már sokkal jobb fizikai állapotban volt a csapat. Az elmúlt héten pedig nagy számban visszaköszöntek a lányok játékában az eddig gyakorolt technikai elemek. Sajnos a múlt hétvégén elmaradt egy edzőmeccsünk egy szerb első osztályú csapat ellen, de nincs megállás, mert ma a Csepel NB II-es női csapatával csapunk össze egy felkészülési mérkőzés keretében. Vasárnap pedig az a nyíregyházi Spartacus érkezik hozzánk, aki a tavalyi NB II-es bajnokság második helyezettjeként zárta a szezont. Így ez a hét mindenképpen egy erőfelmérő lesz a társaságnak.

Hogyan építetted fel ezt az időszakot, milyen gyakorlatokon van most a fókusz?

Ifi labdarúgóinkkal együtt 18 és 26 közötti létszámmal edzünk nap mint nap. A felkészülés során a labdás koordinációt, a fizikai erőnlétet és a kognitív fejlődést elsősegítő feladatok is fókuszba kerültek. Az eddig látottak alapján pozitívum számomra, hogy a saját nevelésű játékosaink között van 2-3 olyan elszánt tehetség, akiket szerintem bármikor be tudunk dobni a mélyvízbe, és képesek lesznek megmutatni tudásuk legjavát a felnőtt bajnoki mérkőzéseken.

Hogyan alakul majd az augusztus?

Augusztus 12-én Szolnok ellen fogunk idegenben kupameccset játszani. Emiatt az idő előrehaladtával egyre inkább a változó intenzitású labdás gyakorlatok kerülnek főszerepbe. Úgy gondolom, hogy a kupamérkőzések megfelelő gyakorlási lehetőséget biztosítanak számunkra, annak érdekében, hogy a lehető legjobb formánkat nyújtsuk az NB II-es bajnokságban. Habár a sorsolás még nem történt meg, annyit biztosan tudunk, hogy augusztus végén fogjuk játszani az első bajnoki fordulót. Addig is a felkészülési programunk szerint még két saját csoportunkban lévő NB II-es csapattal fogunk megmérkőzni. Ennek azért is örülök, mert a bajnoki rajtig fel tudjuk mérni valamennyire az NB II-es erőviszonyokat. 

Kik maradtak a csapatban a tavalyi keretből?

A tavalyi NB I-es keretből minket erősít a következő idényben is Pap Petra és Pintér Fanni a kapuban, a védelemben Bodor Renáta, Kreisz Náni, Galszter Dóra, Vida Laura, Hlavacska Mária, Véglás Viktória és Mogyorósi Zsuzsanna, valamint a középpályás szekcióban Kiss Fanni, Mátyás Noémi és Szalontai Georgina. Illetve ahogy azt már említettem, az ifi csapatunkból is több játékos érkezett hozzánk.

Várhatóak-e új igazolások?

Igen, történt pár változás a keretben. Balogh Panna Nyíregyházáról, Kerekes Krisztina pedig a Kelen együttesétől érkezett ide, Újpestre. Valamint visszatért hozzánk Hevesi Rebeka is. Továbbá Katona Vanda a támadó, Fazekas Vivien és Sass Viktória a középpályás szekciót fogja erősíteni lila-fehérben. Emellett további játékosok igazolása várható a következő hetekben.

Milyen eredménnyel lennél elégedett az NB II-es bajnokság végén?

Egyértelmű célunk ebben a szezonban, hogy visszakerüljünk az első osztályba. Erre fogunk egész évben koncentrálni, és a lányoktól is azt várom el, hogy ez az egy cél lebegjen a szemük előtt.

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.