„Nem lehet hibázni, hiszen nincs mögötted senki, aki segítsen”

Szűcs László, klubunk utánpótláskapusainak edzője árulta el, kiből lehet kiemelkedő játékos, és hogy mit jelent ennél a klubnál edzősködni. 

 kapusok web

Mesélj kérlek az edzésekről. Mik a legfontosabb aspektusai egy kapus teljesítményének, mikre helyezitek a fókuszt? 

Több korosztállyal is dolgozom. A hétvégi meccsekre készülünk, ezért a hét is így van felépítve. A hét elején keményebb edzéseket tartunk, majd jönnek a taktikai és technikai gyakorlatok, mint a rögzített szituációk levédekezése. Közvetlenül a mérkőzés előtt főleg a gyorsaságra és a robbanékonyságra helyezzük a hangsúlyt. A meccseken persze mindig kirajzolódnak gyengeségek, ezeket kijavítandó igyekszem a következő heti programba építeni az adott területet fejlesztő gyakorlatokat. 

Mik a legfőbb ismérvei egy kiemelkedő kapusnak?

Ez egy nagyon összetett dolog. Fontos persze a fizikai adottság, mint a magasság, ruganyosság, de talán ennél is előrébb való a mentalitás. A megbízhatóság a poszt sajátos követelménye, nem lehet hibázni, hiszen nincs mögötted senki, aki segítsen. 

Mit jelent neked és az általad edzett kapusoknak Újpest?

Próbálom beléjük nevelni az újpesti szellemet, mentalitást, ami az én karrieremben is nagyon fontos útjelző volt. Nagy dolog itt futballozni, de szerencsére ezzel mindenki tisztában van, eszerint végezzük a napi munkát. A srácok többsége az edzéseken túl is része a közösségnek – imádnak például labdát szedni a nagyok meccsén, érzeni a miliőt, amibe ők is vágynak.  

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.