U14-eseink elhozták az aranyérmet Gallini Cupról

Fiataljaink háromnapos intenzív tornán arattak sikert.

gallini web

13 ország és 98 csapat mérkőzött meg összesen a hétvégén. Izgalmas döntőt játszottak a mieink, az UTE ellen fej-fej mellett haladtak, így végül büntetőpárbajjal dőlt el a mérkőzés. Az UFC U14-es edzője, Tóvizi Tamás számolt be nekünk.

Hány mérkőzést játszottak a srácok?

Összesen hat mérkőzést játszottak, hármat a csoportban, utána az egyenes kieséses szakaszban ugyanennyit. A meccsek kétszer 25, tehát 50 perc volt.

Hogyan lehet egy ilyen intenzív három napra felkészülni mind mentálisan, mind fizikailag?

Egy levezető, évzáró tornának fogtuk fel, nem volt elvárás semmiféle eredményre. Mindenki, aki egészséges és itthon volt, részt vett. Hárman a csapatból nem tudtak eljönni, ezért pluszba jött egy-egy játékos Vácról és Dunakesziről, akik szoktak járni hozzánk edzésre, így összesen 19-en voltunk. Egész évben nagyon intenzív edzések voltak, ennek köszönhető az eredményességünk. A sok kis játék is hozzátett a fiúk állóképességéhez. Három nap alatt rengeteg játékpercet kaptunk, az volt a fontos, hogy frissek tudjanak maradni a srácok. Szerencsére sokat tudtam cserélni, illetve fejben nagyon erősek voltak a fiúk, minden meccs előtt kiválóan felkészültek.

gallini3

Gondoltad volna, hogy első helyen fogtok végezni?

Természetesen bíztam a gyerekek képességeiben, hittem bennük és tudtam, hogy képesek lesznek erre, de egy ilyen torna hosszú, bármi megtörténhet, ezért nagy dolog egy háromnapos nemzetközi tornát megnyerni. Örültem, hogy játszottunk román, lengyel és cseh csapatokkal is, és olyan hazai gárdákkal, akikkel amúgy nem szoktunk. Mindig az adott meccsre koncentráltunk, hogy abban a körben jussunk tovább.

Mi kellett ahhoz, hogy idáig eljussatok és aranyéremmel fejezzétek be a tornát?

A csapatból mindenki hozzátett a győzelemhez. Az utolsó mérkőzésen döntetlent játszottunk, így a tizenegyespárbajra került sor, nagy dolog, hogy ilyen téthelyzetben be tudták rúgni a büntetőket a fiatalok. Külön gratulálok azért, hogy három büntetőpárbajt is megnyertek. Egyet megnyerni még lehet szerencse, de ha hármat nyersz egymás után, az nem véletlen. Arról árulkodik, hogy nagyon erősek fejben, ami rendkívül fontos a labdarúgásban. Nem utolsó sorban a többi korosztályunk és a szülők szurkolása is hozzátett a sikerünkhöz, és ezt nagyon köszönjük.

Különleges helyzet alakult ki az utolsó mérkőzésen hiszen az UTE-val döntőztetek. Ezt hogyan éltétek meg?

Úgy gondolom jól nézett ki, és nagy dolog, hogy mind a két csapat eljutott idáig. Az külön remek, hogy ez a két együttes összeolvad, ez az újpesti labdarúgásnak nagy fegyvere lesz.

gallini1

 

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.